print deze pagina

donderdag 26 september 2019

Alphacursus

 

Een eerste kennismaking met het christelijk geloof

De Alphacursus is bedoeld voor mensen die (nog) meer willen weten over het christelijke geloof. Mensen die niet geloven, pas christen zijn geworden of hun geloof nog eens vanaf de basis willen doordenken.

In een ontspannen en open sfeer zoeken we samen naar antwoorden op de vragen van het leven en ontdekken we wat het betekent om christen te zijn.

Elke avond beginnen we met een maaltijd. Zo leer je elkaar snel en op informele wijze kennen. Na de maaltijd wordt een thema uit de Bijbel besproken. In kleine groepen praten we daarna  door over persoonlijke vragen die het thema oproept.

We bespreken levensvragen als: Wie is Jezus? Waarom zou ik de Bijbel lezen? Hoe zit het met het kwaad in de wereld? Kan ik in mijn eentje geloven?

De cursus bestaat uit 9 avonden met daartussen een Alpha-weekend. De laatste avond sluiten we feestelijke af!

ALPHA staat voor

  • Allen zijn welkom
  • Leren en lachen
  • Pizza’s en pasta’s
  • Helpen van elkaar
  • Alle vragen mogen gesteld worden

We houden de kosten zo laag mogelijk, zodat iedereen de cursus mee kan maken. De eigen bijdrage is 25 euro. Dat is inclusief de maaltijden en het lesmateriaal. Maar we zeggen ook altijd: geld mag geen belemmering zijn om mee te doen. Aan het weekend zijn geen extra kosten verbonden.

Introductieavond

Op donderdag 19 september verzorgen we een introductieavond voor de cursus. We beginnen dan om 19:45 uur. Tijdens deze avond hoor je meer over de cursus en krijg je enthousiaste verhalen van mensen die de cursus hebben gevolgd

 8 donderdagavonden 18:00 uur inloop / 18:30 samen eten. Aanvang: donderdag 26 september.
Op 22 en 23 november is het Alpha weekend

Klik hier om de data te zien.

Inschrijven en meer info via mail